Meest gestelde vragen
Een hybride warmtepomp is een slimme combinatie van een warmtepomp en je bestaande cv-ketel. De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht om je huis te verwarmen, terwijl de cv-ketel bijspringt wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen.
De overheid streeft ernaar om Nederland van het gas af te krijgen, hoewel exacte datums nog niet bekend zijn. Door nu al een hybride warmtepomp aan te schaffen, verlaag je je gasverbruik en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten, en ben je voorbereid op de toekomstige overstap naar volledig gasloos wonen.
Een hybride warmtepomp is geschikt voor veel huizen en panden, maar het werkt het beste in goed geïsoleerde gebouwen. Voor optimale prestaties kan het nodig zijn om je woning verder te isoleren en eventueel een Warmte Terugwin (WTW) unit te installeren. Zo zorg je ervoor dat de warmtepomp efficiënt kan werken en je woning aangenaam blijft.
In de meeste gevallen kun je je bestaande radiatoren gewoon blijven gebruiken. De hybride warmtepomp verwarmt je woning met lage temperaturen, terwijl de cv-ketel bijspringt als er meer warmte nodig is. Als je radiatoren groot genoeg zijn en efficiënt werken bij lage temperaturen (35-55 graden), kun je nog meer besparen.
Een warmtepomp produceert buiten wat geluid, meestal tussen de 40 en 60 decibel (dB). Dit is vergelijkbaar met een rustig gesprek of het geluid van een koelkast. De wet stelt een maximale geluidslimiet van 40 dB op de erfgrens, zodat je buren geen last van het geluid hebben.
Volgens de wettelijke voorschriften komt onze monteur om de twee jaar langs voor een onderhoudsbeurt. Zo blijft je hybride warmtepomp efficiënt werken en voorkom je onverwachte storingen.
Ja, als je nieuw bent, kun je ons bereiken op +31 6 4801 2627. Je kunt ook het contactformulier op onze website invullen of mailen naar info@outech-service.nl. Voor bestaande klanten nemen wij contact op via mail of telefoon om een afspraak in te plannen.